Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, bol, gözlemesi, hint

Bol Baharatlı Hint Gözlemesi

Eski 07-28-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Bol Baharatlı Hint Gözlemesi



Bol Baharatlı Hint Gözlemesi


Gözleme , insanlık varolduğundan beri yapılıyor olabilir mi?

Doğudan batıya , pek çok yemek kültüründe ,değişik iç malzemelerle , kızartılarak veya tavada, sacda pişirilen adı farklı olsa da, doyurucu ve lezzetli olduğu için hep sevilen, kare , üçgen, yuvarlak , kıtır ya da yumuşak "gözlemelere " rastlamak mümkün Hint gözlemesine " Parathas " deniyor Bizimkinden farkı temelde daha bahartlı olması ve özellikle taze ve öğütülmüş kişnişin bol kullanılması Kimyon, zencefil ve acı biberi unutmayalım Karnabaharın ve turpun iç malzeme olarak kullanılması da , farklı tat arayanlar için tarifi denemeye değer kılıyor
Taze kişnişe dikkat! Hiç denemediyseniz sevmeyebilirsiniz Ayrıca şehirlerde yaşayanlar için kolay ulaşılır bir ot değil Toz kişniş , kimyon ve zencefil kullanımı yeteri kadar fark yaratıyor zaten



Malzemeler:

1 cup=250 ml su bardağı

Hamuru İçin:

-1 cup beyaz un
- 1 cup tam buğday unu veya kepekli un
-1/2 çay kaşığı tuz
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 /2 cup su ( gerekirse daha fazla)

Patatesli İç İçin:

-3 orta boy patates , haşlanmış
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1/4 çay kaşığı acı pul biber
-1 çay kaşığı kimyon
- bir tutam taze kişniş yaprağı ( seviyorsanız)
-tuz
-1 küçük soğan , ince doğranmış ve yağda çevrilmiş

Karnabaharlı İç İçin:

-1 adet orta boy karnabahar , haşlanmış ezilmiş
-1 çay kaşığı kişniş
-1 çay kaşığı kırmızı biber
- taze kişniş yaprakları
-tuz
--1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsak , ince doğranmış ve yağda çevrilmiş

Turplu İç İçin:

-3 -4 adet turp , rendelenmiş
- tuz
-taze kişniş
- 1 çay kaşığı acı pul biber
-1 çay kaşığı zencefil
Gözlemeleri kızartmak için zeytinyağı


Yapılışı

1 İstediğiniz iç malzemeyi hazırlayarak bir kenara koyun
2 Yoğurma kabına unları ve tuzu alarak yağ ile karıştırın Su ekleyerek , yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
3 Hamuru 12 eşit parçaya bölün



4 Her parçayı yaklaşık 16 cm çapında yuvarlak olarak açın



5 6 adet yuvarlak hamura hazırladığınız içi sürün



6 Kalan diğer 6 yuvarlağı iç sürülmüş yuvarlakların üzerine kapatarak, kenarlarını yapıştırın İşte "Parathas " hazır


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.