![]() |
Mağara Arkadaşları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mağara ArkadaşlarıMağara Arkadaşları Rahmet Öyküleri-Murat Çiftkaya Sizden önce yaşayanlardan üç kişi yola çıktılar ![]() ![]() ![]() "Sizi bu kayadan, salih amellerinizi şefaatçi kılarak Allah'a yapacağınız dualar kurtarabilir!" dediler ![]() Bunun üzerine birincisi şöyle dedi: "Benim yaşlı, ihtiyar anne-babam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allahım! Bunu senin rızan için yaptığımı biliyorsan, bizim yolumuzu kapayan şu taştan bizi kurtar!" Taş bir miktar açıldı ![]() ![]() İkinci şahıs şöyle dedi: "Ey Allahım! Benim bir amca kızım vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() '"Allah'ın mührünü, gayr-ı meşru olarak bozman sana haramdır!' dedi ![]() "Ben de ona temasta bulunmaktan kaçındım ve insanlar arasında en çok sevdiğim kimse olduğu halde onu bıraktım, verdiğim altınları da terk ettim ![]() "Ey Allahım, eğer bunları senin yüce rızan için yapmışsam, bizi bu sıkıntıdan kurtar ![]() Kaya biraz daha açıldı ![]() ![]() Üçüncü şahıs dedi ki: "Ey Allahım, ben işçiler çalıştırıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() '"Ey Abdullah! Bana olan borcunu öde!' dedi ![]() ![]() ![]() '"Ey Abdullah, benimle alay etme!' dedi ![]() "Ben kesinlikle seninle alay etmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allahım, eğer bunu senin rızan için yaptıysam, bize şu halden kurtuluş nasip et!" Kaya açıldı, çıkıp yollarına devam ettiler ![]() Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Her şeyin bir kalbi vardır ![]() ![]() ![]() Enes radıyallahu anh ![]() Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Ölüyü üç şey takip eder: Ailesi, malı, ameli ![]() ![]() ![]() Enes radıyallahu anh ![]() Kaynak Emine Eroğlu
![]() |
|