![]() |
En Güzel Çiçek |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() En Güzel ÇiçekBirgün kitap okumak için parka gitmiş, yaşlı bir söğüt ağacının uzun, dağınık dallarının yanındaki boş banka oturmuştum ![]() ![]() Tüm bunlar günümü mahvetmeye yetmezmiş gibi, oyun oynamaktan bitap düşmüş küçük bir çocuk nefes nefese çıkageldi ![]() ![]() Elinde bir çiçek vardı ve çiçek acınacak durumdaydı ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak çocuk dönüp gideceğine yanıma oturdu ![]() ![]() ![]() ![]() Getirdiği bu çiçek yabani bir ottan başka birşey değildi, renkli göze hoş gelen birşey de değildi ama biliyordum ki onu almazsam çocuk gitmeyecekti ![]() ![]() ![]() Ama çocuk avcumun içine koyacağı yerde, öylece havaya doğru tutuyordu çiçeği ![]() ![]() En güzel çiçeği seçtiği için ona teşekkür ederken sesim titriyor, gözlerimden yaşlar boşalıyordu ![]() ![]() Orada otura kaldım ve bu küçük çocuğun yaşlı söğüt ağacının yanında oturan ve kendi kendine acıyan bu yaşlı kadını nasıl gördüğünü merakla düşünmeye başladım ![]() ![]() Sonunda kör bir çocuğun gözlerinden problemin dünya ile ilgili olmadığını anlamıştım: problem bendeydi ![]() ![]() ![]() Ve sonra solmuş çiçeği burnuma yaklaştırarak o güzel kokuyu koklamaya başladım ![]() ![]()
![]() |
|