|
|
Konu Araçları |
izgara, pişirilmesi, pişirme, tarifi, teknikleri, yapılır |
Izgara Pişirme Teknikleri - Izgara Nasıl Yapılır ? Tarifi ve Pişirilmesi |
07-20-2010 | #1 |
[KAPLAN]
|
Izgara Pişirme Teknikleri - Izgara Nasıl Yapılır ? Tarifi ve PişirilmesiGüzel Yemek Nasıl Yapılır? Güzel yemek yapmak demek tarifi iyi uygulamak anlamına kesinlikle gelmezÇünkü iyi ve güzel yemek yapmanın sırrı her zaman hangi gıdayı nasıl pişirdiğinize bağlıdırBu yüzden yemeklerin tam kıvamında olması için ve istediğiniz tadı ve lezzeti almak için hangi gıdanın hangi koşullarda pişirilmesi gerektiğini iyi bilmeniz gerekirİşte ızgara pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar ve teknikler… Izgara Pişirme Teknikleri Izgara Pişirmenin Püf Noktaları Yemeğe çıtır çıtır bir doku verirken içi nemli ve sulu kalır Fazla yağ kullanmana gerek kalmaz Izgarada; İnce kesilmiş et ya da balık, hem çabuk pişecek hem de dışı altın rengi alacak Antrikot, pirzola ya da her türlü balık olabilirTeknik olarak ise; Et için bir çimdik tuz ve karabiber yeterli Balık için ise az zeytinyağı, limon ve biraz da kekik… Izgaranın ısısı yüksek olmalı Fırının kendi ızgarası yoksa ızgara tepsisini ısı kaynağından sekiz parmak aşağıda olacak şekilde ayarla |
|