Sarımsak Soslu Izgara Patlıcan |
07-11-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Sarımsak Soslu Izgara PatlıcanSarımsak Soslu Izgara Patlıcan 6 kişilik Malzeme: 4 adet patlıcan 4 adet kabak 6 adet kırmızı acı biber 1 paket hellim peyniri 1 su bardağı zeytinyağı 7-8 diş sarımsak Tarifi Patlıcan ve kabakları alacalı soyun, uzunlamasına üç parçaya bölün Patlıcanları tuzlu suda yarım saat kadar bekletin Biberleri yıkayıp temizledikten sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün Sarımsakları soyup ezin Tost makinesini ısıtıp kabakları dizdikten sonra fırça ile üzerlerine zeytinyağı sürüp tost yapar gibi basın Bu işlemi önlü arkalı tamamladıktan sonra, aynı şekilde patlıcan ve biberleri de kızartın Ezdiğiniz sarımsakları kalan zeytinyağına ekleyip karıştırın Servis tabağına alın ve servis yapmadan hemen önce dilimlenmiş hellim peynirini yine tost makinesinde ısıtıp sebzelerin üzerine dizin Sarımsaklı zeytinyağını gezdirip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|