Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri |
07-02-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Karabiberli Taze Tonbalığı DilimleriMalzemeler (4 kişilik)
Yemek Tarifi Havuç ve turbu soyup ayıklayın Mandolin kullanarak dilimleyin Mandolinle dilimlediğiniz turbu 50ml sirke, 500ml su, 10 gram toz şeker, 10 gram tuz ve 10 gram tane karabiberle tencerede kaynatın 2 dakika sonra içinden turbu alıp tencereye havucu ekleyin 1 dakika sonra havucu da turpla aynı kaba alın Zeytinyağı ve bir tutam tuzla tatlandırın Konserve gümüş soğan turşusunu 3 dakika suyuyla kaynatıp erittiğiniz 30 gram toz şekerle tavada buharlaşana kadar pişirin Tane karabiberi ezin (Karabiberin aroması kullanılacak, acılığı daha da artacaktır Tane karabiberin tozunu kullanmayın) Taze tonbalığına zeytinyağı sürdükten sonra yanlarını ezdiğiniz tane karabibere bulayıp yapışmaz yüzeyli tavada en fazla 1 dakika balığın her iki tarafını da soteleyin Taze tonbalığını sıcak gümüş soğan, soğuk turp ve havuç harcıyla birlikte servis tabağına alıp servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|