07-02-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Biscotti
Biscotti malzemeleri
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 90 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı fındık (ezilmiş)
- 120 gram bitter çikolata (irice doğranmış)

Biscotti tarifi
Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın Ayrı bir kapta tereyağını iyice eriyene kadar çırpın ya da mutfak robotunda çırpıp büyük kaba aktarın Toz şekeri ilave ederek birkaç dakika daha çırpın 2 adet yumurtayı da aynı kaba kırıp, 5 dakika daha çırpın Diğer kapta hazırladığımız unlu karışımı azar azar bu karışıma ekleyin
Karışım hamur halini aldıktan sonra fındıkları ve çikolata parçacıklarını da ekleyin, karıştırın Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdını (pişirme kağıdı) serin Elinizi bol miktarda unlayıp hamuru elinize alın ve 30cm uzunluğunda rulo oluşturarak fırın kağıdının üzeine çapraz gelecek şekilde yerleştirin Bu malzemelerle toplamda 2 adet oluşturabiliyorsunuz, eğer fırınınız çift tepsiyi aynı anda pişirecek büyüklükte değilse iki kerede pişirebilir ya da yukarıdaki malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi yapabilirsiniz Ben malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi pişirdim

Tepsiye yerleştirdiğimiz rulonun üzerine çırpılmış yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün Üzerine bol miktarda toz şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyarak 25 dakika pişirin 12 dakikada tepsiyi döndürün ki eşit pişsin Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra ruloları yaklaşık 2cm genişliğinde enlemesine kesin Fırınınızın derecesini 150′ye getirip, dilimlenmiş biscottileri tel fırın tepsisine yerleştirip fırına sürün Bu şekilde 30 dakika daha pişirin
Notlar; - Eğer yağlı fırın kağıdınız yoksa fırın tepsinizi kağıt havlu ile yağlayıp (çok yağ olmasın diye kağıt havluya çok az yağ değdirip tepsiyi yağlıyoruz) üzerine un serpiştirin
Tepsiyi ters çevirip fazla unu tepsiden atın Diğer türlü un yanacaktır
- Ben fındıkları biraz büyük ekledim ama siz toz halinde olmayacak şekilde küçük parçacıklar halinde eklerseniz daha iyi olur
Eğer fındıklar çok büyük olursa ilk pişirmeden sonra keserken zorluk çıkaracaktır
- alıntı
 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|