![]() |
Norton Ghost 9.0 Kullanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
ysnkrks
|
![]() Norton Ghost 9.0 KullanımıNorton Ghost 9 ![]() Yazının ana teması 10 dakikada Windows'u eski haline getirmek olsa da yazıda bunu anlatması 10 dakikadan fazla sürecek ![]() ![]() ![]() Her yeni çıkan Windows sürümü eskiye nazaran daha az hatalı ve daha az sorunlu olsa da (Win 98'ten Win ME'ye geçiş hariç), son çıkan Windows XP bile yine de uzun süreli kullanıma genelde dayanamıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu yazıda o tüm işlemleri 10 dakikada nasıl yapabileceğinizi anlatacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Windows tamamen düzgün çalışırken ve tüm yeni sürücüler, güncellemeler vs ![]() ![]() ![]() Windows'unuz normal çalışıyor, güncellemeler yapılmış, en sevdiğiniz wallpaper hazır, internet favorileriniz de hazır ve kullandığınız tüm programlar da yüklüyse yedek alma işlemine başlayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi adım adım anlatmaya başlıyorum ![]() ![]() 1) Norton Ghost'u kurun ![]() 2) Norton Ghost'u çalıştırın ![]() ![]() Norton Ghost'u ilk çalıştırdığınızda karşınıza bu pencere gelecek 3) Back Up Drives'a basın ![]() ![]() 4) Next'e basın ![]() 5) Windows hangi kısma yüklüyse onu seçin ve Next'e basın ![]() 6) Açılan pencerede Browse tuşuna basıp yedek dosyasının nereye kaydedilmesini istediğinizi belirleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7) Burada "Verify backup image after creation" seçeneğini seçili hale getirip yine Next'e basın ![]() ![]() 8) Son kısma geldik ![]() ![]() Yedekleyeceğiniz dosyanın büyüklüğüne göre (yani Windows'un kurulu olduğu kısma yüklediğiniz programlar ve dosyaların büyüklüğüne göre) bu işlemin süresi uzayacaktır ![]() ![]() Yedek dosyasının boyutunun küçük olması için Windows'un kurulu olduğu bölüme müzik, resim, video gibi şeyler koymayın ![]() ![]() Yedekleme işlemi bitmiş olması gerekiyor şimdi ![]() ![]() ![]() Bunu gördüyseniz, tebrikler yedek aldınız ![]() Yazının ilk bölümü bitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Norton Ghost CD'sini CD sürücüye koyun ![]() 2) Bilgisayarı yeniden başlat komutuyla yeniden başlatın ancak açılırken "Del" tuşuna basıp (bazı bilgisayarlarda bu basılması gereken tuş farklı olabilir) Bios'a girin ![]() ![]() ![]() ![]() Benim MSI Neo 2 anakartımda önce bu kısma giriliyor ![]() Daha sonra da bu kısımdan First (1st) Boot Device kısmından CD ROM u seçiyoruz ![]() 3) Bunu seçtikten sonra Escape tuşuna basıp o menüden çıkın ve Bios ana menüsüne geri dönün ![]() ![]() Norton Ghost CD'si içerde olduğundan bilgisayar tıpkı Windows yükler gibi açılacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Ghost kendini hazırlayınca Accept (kabul ediyorum) tuşuna basın ![]() 5) Ghost, sıradaki ekranda size ne yapmak istediğinizi soracak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6) System Restore'u seçin ![]() 7) Restore Drives'ı seçin ![]() ![]() 8) Burada Browse tuşuna basıp yedek dosyanız nerdeyse onu seçmelisiniz ![]() ![]() Bende kırmızıyla işaretlediğim 2 tane farklı yedek dosyası var ![]() ![]() 9) Şimdi de yedek dosyasını nereye konumlandırmak istediğinizi seçin ![]() ![]() 10) Burada hiçbir şeye dokunmadan Next'e basın ![]() 11) Son kısıma geldik ![]() ![]() İşlem 5-10 dk sürüp bitiyor bende genelde ![]() ![]() Bilgisayar yeniden başlarken yine Bios'a girip bilgisayarı Sabit Disk'ten aç şeklinde ayarlamalısınız (CD ROM sürücüden açılmasını ayarladığımız yerden yapacaksınız yine, o kısımda görünecek olan CD ROM'u Hard Drive yapın sadece) ![]() ![]() Windows eskisi gibi yüklenecek ve yedeğini aldığınız hali neyse karşınıza o gelecek ![]() Böyle okurken iş uzunmuş gibi gelebilir ama alıştıktan sonra çok zamanınızı almayacak ![]() |
![]() |
![]() |
|