Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günahlara, kefarettir, namaz

Namaz Günahlara Kefarettir

Eski 06-26-2010   #1
Şengül Şirin

Ebu Ümâme (ra) anlatıyor: Resûlullah (sav) ile beraber mescitte idik O esnada bir adam geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü, ben bir suç işledim, bana cezasını ver!" dedi

Resûlullah adama cevap vermedi Adam talebini tekrar etti Resûlullah yine sükut buyurdu Derken namaz vakti girdi ve namaz kılındı Resûlullah (sav) namazdan çıkınca adam yine peşine düştü, ben de adamı takip ettim Ona ne cevap vereceğini işitmek istiyordum Efendimiz adama:

"Evinden çıkınca abdest almış, abdestini de güzel yapmış miydin?" diye sordu O:
"Evet, ey Allah'ın Resulü!" dedi Efendimiz: "Sonra da bizimle namaz kıldın mı?" buyurdu Adam: "Evet, ey Allah'ın Resulü!" deyince, Efendimiz: "Öyleyse Allahu Teâlâ Hazretleri günahını affetti" buyurdu
Buhârî, Hudud 27; Müslim, Tevbe 44, 45 (2764, 2765);
Ebu Davut, Hudud 9 (4381) "Günde beş defa suda yıkanan kimsenin be¬deninde kirden ve pastan bir eser kalır mı?
işte namazını kılan, günde beş vakit Rabbinin huzurunda başını secdeye koyup rahmetine iltica eden kimse de böyledir Allah böyle kimselerin günahlarını affeder İsterse günahları köpükler kadar çok olsun"

Buhârî, Mevâkit 6; Müslim, Mesâcid 282 (666);
Tirmizi, Emsal 5 (2872); Nesâî, Salat 7 (1, 231); Muvatta, Sefer 91 (1,174)

28- Resûllah sallallahu aleyhi vehelleme buyurdu: "Allah katından kendisine bol rızık ve uzun ömür verilmesini isteyen kişi akrabalarıyla ilişkisini kesmeyip sürdürsün!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buharî

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Cemaatle kılman namaz, ayrı kılman namazdan yirmi yedi kat üstündür"
İbni Ömer radıyallahu anh Buharî

Kaynak
Emine Eroğlu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com