Buğdaylı Yaz Çorbası |
06-21-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Buğdaylı Yaz ÇorbasıBuğdaylı Yaz Çorbası Malzemeler, 1 su bardağı aşurelik buğday Yarım kilo yoğurt 1 adet yumurta Yarım demet taze nane Yarım su bardağı soğuk su Hazırlanışı, Tencereye buğdayı alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin Buğday yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın Haşlanan buğdayı suyuyla birlikte tencereye ilave edip karıştırın Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin Taze nane yapraklarını bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün Çorba kaynamaya başladıktan sonra nane yapraklarını ilave edin Çorbayı 2 taşım kaynatıp yarım su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis yapın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|