Çantada Tavuk |
06-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Çantada TavukÇantada Tavuk Malzemeler: * 200 gram fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor) * 6 adet mantar * 4 adet milföy hamuru * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * Çay kaşığının ucuyla köri * Yarım çay kaşığı kırmızı biber * Tuz * 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır * 1 küçük kutu krema – 200 ml * 1 küçük diş sarımsak Hazırlanması: * Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no’lu resimdeki gibi kesin * Hamuru 2 ve 3 no’lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin * Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no’lu resimdeki gibi olacak Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun * Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın * Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun * Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin * Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin * Kremayı ve mısırları ekleyin * Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur * İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin * Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun * Yanında salata ile servise edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|