![]() |
Salçalı Hamur Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Salçalı Hamur KızartmasıSalçalı Hamur Kızartması Malzemeler, Hamuru için, 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un Sosu için, 2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için, Sıvıyağ Hazırlanışı, Yoğurma kabına; un, tuz ve karbonatı alıp karıştırın ![]() Karışımın ortasını havuz gibi açın ![]() Yumurta ve yoğurdu ilave edin ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ![]() Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın ![]() Kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın ![]() Sosunu hazırlamak için domates ve sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ![]() Tavaya; domates rendesi, domates salçası, sarımsak rendesi, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu alıp karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Kızarttığınız hamurları derin bir servis kasesine alın ![]() Üzerine salçalı sosu döküp karıştırın ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|