Patatesli Tepsi Ekmeği |
06-16-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Patatesli Tepsi EkmeğiPatatesli Tepsi Ekmeği Malzemeler: 3¼ bardak beyaz un 1 orta boy patates (200gm civarında) 1½ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tarifi Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın 2 bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya patatesler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın Ilıyınca patatesleri bir kaba alıp çatalla iyice ezip püre haline getirin Tencerede kalan sudan ½ bardak ayırıp hamura ilave etmek üzere saklayın Unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki patates püresini, patates suyunu, yumurtayı, zeytinyağını ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve biraz da ele yapışan kıvamda olacaktır Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın İyice yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin Tepsideki mayalamadan sonra resimdeki gibi birbirlerine hafifçe değer hale gelecekler 45 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|