Taşla Muhabbet |
06-13-2010 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Taşla MuhabbetBir taşla muhabbet ettim geçenlerde Aramızda hoş bir sohbet geçti -Merhaba taş nasılsın? Sağol arkadaş iyiyim -Bakıyorum da, kaç zamandır aynı yerdesin, "Canın sıkılıyordur" diye düşünüyordum Yanılıyorsun Ben varlık ve sonsuzluk arasındaki boşluktayım Siz derdinize yanın -Ne yani, hoş vakit geçirdiğini mi söylemek istiyorsun? Kimsenin tahmin edemeyeceği kadar özgürüm Oysa sizler oksijen ve karbondioksit arasında sıkışmış varlıklarsınız Ruhunuz bile özgür değil Bir de bana taş atıyorsunuz *** -Üşümüyor musun? Hayır Sizler giyindikçe ısındığınızı sanıyorsunuz Oysa giyindikçe günahlarınızı soyunuyorsunuz -Ne o, felsefik bir temsilci misin yoksa? Ben sessizliğin sesiyim Cansızlığın dervişi -O yüzden mi kımıldamıyorsun? Taş yerinde ağırdır Atalarınız öğrendi de, sizler öğrenemediniz mi? -Kendini beğenmişlik sezinliyorum sende Yoo, kibir sizde var Ayrıca etten heykel görmedim Öldükten sonra benden medet umuyor, mezar satın alıyorsunuz Bir karış toprağa adınızı yazdırmaktan başka ne servetiniz var? *** -Sende bize karşı bir düşman tavrı var Asla! Gerçek dostluğun siluetiyim En kederli anlarınızda sırtınızı bana dayarsınız Düşmandan korunmak için bile beni siper edersiniz Size ne zaman ihanet ettim? -Peki "Ummadık taş baş yarar" gerçeğini ne yapacaksın? Ellerinizin günahına beni alet ettiniz Siz atmasanız, beni yerimden yurdumdan etmeseniz, kimin başını yarabilirim ki! -Kalbin taştan değil herhalde Yooo, sizden daha hassasım Bizler zamanla ufalanırız ama küçük diye hiçbir şeyi hafife almayın Büyük kaleler küçük taşlardan yapılır -Ya günahların? Kuşlar gibi günahsızım "Bir taşla iki kuş vurmak" gibi ahmakça bir terim üretmeniz bile, günahlarınızın delili *** -Nedir senin kalbini kıran? Beni rüzgar yaralar Bir de yosun tutarım ya, kahrolurum -Hiç hata yapmaz mısın sen? Hata yapmayacak kadar yalnızım -Peki, en çok hoşuna giden nedir? Beni denizlerde sektiriyorsunuz ya, işte o zaman kuşlar gibi özgür hissediyorum kendimi (Özel istek üzerine bir kez daha) * * * CANI KAŞAR ÇEKTİ Eşiyle birlikte Adana'da bir marketten, 5 kilo kaşar peyniri çalan Nevzat Dinkçier, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı Gaspın önüne geçmek adına gerekli karar İnsanları katledenlere bu cezalar verilmiyor ya İşte o yüzdendir ki, canı kaşar çeken bir adamı, canı kan çeken katillere tercih ediyorum "İnsaf yani!" diye haykırırken * * * Terbiyeli adam terbiyesizle geçinebilendir * * * Yetimin öksüzün hakkını yiyenler, eninde sonunda zıkkımın kökünü yiyeceğini de bilmeli * * * Mutluluk takvimi 13 Haziran 2010 Dakik ol ve bunu başkalarından da iste Köy yemekleri ye Para harcamadan eğlen * * * Gözlerimdeki Islak incilerden Bir kolye yaptım Kendime Acılarıma bol gelen Elbise diktim Çok yakıştı hasretime Seni sevmek benim Kaderim diye Ömür boyu Kahrolacak değilim Aşkın canımı Acıtmıyor şu sıralar Galiba seni Unutmak üzereyim Hakkı YALÇIN