06-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Defne Yaprağı
- tane karabiber
- tuz
Beşamel sos için
- 1,5 su bardağı süt
- 50 gram margarin
- 2 çorba kaşığı un
Üstü için
- 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
- Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır
- Un yağ ile kavrulur
- Süt yavaş yavaş karışıma eklenir
- Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
- Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır
- Yufka tezgaha serilir
- Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir
- Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz
- Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz
- Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz
- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz
- Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Notlar
- Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın
- İçine mantar da koyabilirsiniz Harika olur
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|