06-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et

Malzemeler
- 4 adet yufka
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Defne Yaprağı
- tane karabiber
- tuz
Beşamel sos için
- 1,5 su bardağı süt
- 50 gram margarin
- 2 çorba kaşığı un
Üstü için
- 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
- Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır

- Un yağ ile kavrulur

- Süt yavaş yavaş karışıma eklenir

- Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir

- Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır

- Yufka tezgaha serilir

- Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir

- Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz

- Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz

- Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz

- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz

- Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz

Notlar
- Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz
Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın
- İçine mantar da koyabilirsiniz
Harika olur
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|