Milföylü Tavuk Sarma |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Milföylü Tavuk SarmaMalzemeler, * 4 adet tavuk baget * 4 adet milföy hamuru * 2 adet orta boy kuru soğan * 1 adet orta boy havuç * 1 adet limon * 1 adet yumurta sarısı * 1 çay kaşığı tuz * Yarım yemek kaşığı margarin Hazırlanışı, 1 Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın![]() 2 Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin![]() 3 Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın![]() 4 Kaynayan tencereye tavuk baget, limon, havuç, soğan ve tuzu ekleyin![]() 5 Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın![]() 6 Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin![]() 7 Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin![]() 8 Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın![]() 9 Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın![]() 10 Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın![]() 11 Üzerine yumurta sarısı sürün![]() 12 Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin![]() 13 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin![]() 14 Sıcakken servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|