Kuzu Kavurma |
06-08-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kuzu KavurmaMalzemeler: 1 kg kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr margarin Hazırlanışı: 1kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırınEti kavuracağınız tencereye 125 gr margarini alın Tuzladığınız eti tencereye ilave edin Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|