Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askeri, gemiye, girdi, israil, şehit

İsrail Askeri Gemiye Girdi: 10 ŞEHİT

Eski 05-31-2010   #1
Cloud

İsrail Askeri Gemiye Girdi: 10 ŞEHİT

İsrail askeri gemiye girdi: 10 ŞEHİT

İsrail askerleri yardım konvoyuna operasyon düzenledi

08:00 - İSRAİL TELEVİZYONU: Operasyonda en az 10 kişi hayatını kaybetti

-06:15 - Gelen bilgilere göre yardım gemilerinden sadece Türk gemisi Mavi Marmara'ya saldırı düzenlendiYunan yardım gemileri yoluna devam ediyor

-06:00 - Daha önce insani yardım filosundaki gemilerden sadece ''Mavi Marmara'' gemisiyle bağlantı kurulabilirken, saat 06:00 itibari ile bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor

-05:30 - -Sadece Mavi Marmara gemisinin durumu hakkında bilgi alınabilirken diğer gemilerin durumu hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmamakta

-05:05 - Anadolu ajansı'nın geçtiği ilk habere göre İsrail askerleri tarafından 2 kişi şehit edildi 30 kişi yaralandı

-05:00 - ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenledi

-Gemi içerisinde, sakin olalım dua edelim yönünde sürekli anaonslar yapılıyor

İHH'YE GÖRE YARALI SAYISI 50'DEN FAZLA

İHH İnsani Yardım Vakfı müdahale sonrası yaptığı açıklamada, İsaril donanmasının sivillere karşı gerçekleştirdiği bu operasyonda 2 kişinin çok ağır şekilde, toplam 50’den fazla yaralı olduğunu açıkladı

İHH AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Gazze’ye yardım götüren ve 50’den fazla ülkeden sivil aktivistlerin içinde bulunduğu gemi filosuna İsrail donanması operasyon düzenledi Saat 0430 sıralarında canlı yayın bağlantısı kesildi Uzun bir süre gemiden haber alınamadı Gemilerden haber alınamayan bu süre içerisinde İsrail askerlerinin gemiye operasyon düzenledi Helikopterler ve hücum botlarla gemilere çıkan İsrail askerleri silahsız sivillerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtılar Mavi Marmara gemisinde çıkan çatışmalarda 2’si çok ağır şekilde olmak üzere toplam 50’den fazla kişi çeşitli yerlerinden yaralandı Helikopterlerden Mavi Marmara gemisine inen İsrail’li askerler arasında çatışma çıktı Gemilerde bir anda can pazarı yaşanmaya başladı Askerler gemilere gerçek mermilerle ateş açmaya başladılar Çıkan çatışmada yaralananlara ilk müdaheleyi gemilerde bulunan doktorlar yaptı"

İZİN VERMEYİZ

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, önceki gün yaptığı aöıklamada Gazze'ye insani yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkan filonun eylemini "İsrail'in egemenliğine karşı bir şiddet propagandası teşebbüsü" olarak değerlendirmişti

İsrail radyosunun haberine göre Lieberman, "yardım konvoyu İsrail'e karşı bir şiddet propagandası ve İsrail topraklarında, hava veya deniz sahasında egemenliğinin herhangi bir şekilde tehdit edilmesine izin vermeyecek" demişti

http://wwwsamanyoluhabercom/h_4208-10-sehithtml

Cevap : İsrail Askeri Gemiye Girdi: 10 ŞEHİT

Eski 05-31-2010   #2
Cloud

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı
İsrail askerlerinin Mavi Marmara yardım gemisine saldırı düzenlemesi üzerine İsrail'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Öte yandan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirdi

SONUÇLARINA KATLANACAK
Ankara'da kriz masası oluşturuldu Dışişlerinden yapılan açıklamada Kabul edilemez bir durum Acilen izahat bekliyoruz İsrail sonuçlarına katlanacak denildi

http://wwwensonhabercom/israilin-a-cagrildihtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-31-2010   #3
Cloud

İsrail televizyonları: En az 16 kişi öldü

İsrail askerleri yardım konvoyuna düzenlediği operasyondan farklı kaynaklardan değişik haberler geliyor

İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonun ardından, İsrail'de bir televizyon kanalı 16 kişinin öldüğünü bildirdi

İsrail televizyon ve radyo yayınlarında ölü ve yaralı sayısına ilişkin, İsrail kaynaklarına dayalı bir bilgi verilmezken, hep yabancı kaynaklara atıfta bulunulması dikkati çekti, ayrıca gemiye İsrail helikopterlerinden komandoların indiğine ilişkin, Türk televizyonlarından aktarılan görüntüler ekranlara getirildi

İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon'daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa'ya nakledildiğini bildirdiler

Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu

Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi'nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti

Kanal 2 televizyonu, gemidekilerin daha önce söyledikleri gibi pasif bir direniş içinde olmadıklarını, askerlere bıçak ve çubuklarla saldırdıklarını da ifade etti

İsrail televizyonları ve radyoları, Ankara ve İstanbul'da protesto için toplanan kalabalıkları ve Ankara'daki İsrail büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını da haberlerinde duyurdular

Bu arada, İsrail'den şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı dikkati çekti

Görüşlerine başvurulan bir askeri kaynak, şu aşamada herhangi bir açıklama yapılmasının söz konusu olmadığını belirtirken, gemilere rotalarını geri çevirmeleri veya Aşdod'a yönlendirmeleri konusunda uyarı yapıldığını hatırlatmakla yetindi

AA
http://wwwsamanyoluhabercom/h_4209kisi-olduhtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-31-2010   #4
Cloud

İsrail'den yardım gemilerine operasyon

İsrail komandoları, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenledi Operasyonda 3 kişi öldü, 30 yaralı var

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE BÜYÜK ÖFKE / WEB TV

İŞTE SALDIRI ANI / WEB TV

Akdeniz'de yükselen gerilim bu sabaha doğru İsrail'in komandolarının gemilere düzenlediği askeri operasyonla patlak verdi İsrail askerleri denizden ve havadan yardım gemilerini abluka altına alarak operasyon düzenledi Gemide yaşanan arbede ve İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 kişi öldü, çok sayıda yaralı var
Hurriyetcomtr'ye konuşan, İHH Kriz Masası’ndan Reşat Başer, sabahtan beri gemilerle olan bütün telefon ve internet bağlantılarının kesildiğini ifade etti Başer kendilerine 3 ölü, 50 yaralı bilgisi geldiğini ancak İsrail basınında yer alan 16 can kaybı bilgisinin teyit edilemediğini ifade etti
YARDIM ÇAĞRISI

İsrail komandolarının düzenlediği operasyonda gemide mahsur kalanlar yardım çağrısında bulundu İHH

BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine Türkiye, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıyor Türkiye'nin sert bir tepki vermesi bekleniyor Başbakanlık'ta bir kriz masası oluşturuldu Türkiye gelişmeyi yakından takip ediyor

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Brezilya'dan ABD'ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bilgilendirdi
Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi
Dışişleri Bakanlığının, kısa bir süre içinde olayla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor
TEHLİKELİ YAKINLAŞMA

Kıbrıs'ın 30 mil güneyinden Gazze'ye doğru giden "Mavi Marmara" gemisi ile diğer 5 gemi, hız kesmeden İsrail'in tatbikat yaptığı alana doğru yoluna devam ederken, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, gemide bulunanlara Kıbrıs açıklarında iki İsrail gemisinin kendilerine yaklaşmakta olduğunu bildirmişti
HAMAS'TAN ÇAĞRI
Saldırıyı vahşiye olarak nitelendiren Hamas yetkilileri, Birleşmiş Milletleri acil olarak göreve çağırdı
İSRAİL'DEN AÇIKLAMA YOK
Reuters’ın Kudüs’ten bildirdiğine göre İsrail yönetimi henüz olayla ilgili açıklama yapmazken, İsrail devlet radyosuna konuşan bir Arap gazeteci donanma gemilerinin yardım gemilerinden birinin güvertesine çıktığını ve silah seslerinin duyulduğunu söyledi
Özgür Gazze Hareketi sözcüsü Mary Hughes Thompson da üç kişinin öldüğünü ve en az 30 kişinin yaralandığını doğruladı Thompson, İsrail askerlerinin helikopterlerle gemiye çıkartma yaptığını ifade etti
Bu arada Associated Press haber ajansının bildirdiğine göre İHH’den Ömer Faruk Korkmaz, “Uluslararası sularda böyle bir operasyon beklemiyorduk İsrail elleri kıpkırmızı bir biçimde yakalandı ve uluslararası kamuoyu bunu affetmeyecek” dedi
Korkmaz geminin Hayfa’ya götürüldüğünü söyledi

http://wwwhurriyetcomtr/dunya/14885013asp?gid=373

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com