![]() |
Evlilik Yemini |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Evlilik Yeminiİki insanın ömür boyu birlikteliği hem zordur hem de hoştur ![]() Zordur; çünkü insanın belirsizliği ve kolayca çerçeveye girmemesi, ilişkiyi bir maceraya dönüştürür ![]() Hoştur; çünkü her şeye rağmen insan kalbine mukabil bir kalbi bulmakla, neşelerini ve sevinçlerini çoğaltır, hüzünlerini ve kaygılarını azaltır ![]() Bu zor ve hoş birlikteliğin başlangıcında iki insanın birbirlerine üstü kapalı söz verişleri vardır ![]() ![]() Artık yağmurda hiç ıslanmayacaksınız; çünkü her biriniz bir diğeriniz için sığınak olacaksınız ![]() Artık hiç üşümeyeceksiniz; çünkü her biriniz bir diğeriniz için sıcaklık olacaksınız ![]() Artık hiç yalnızlık çekmeyeceksiniz; çünkü her biriniz bir diğerinize yoldaş olacaksınız ![]() Artık bir bedensiniz; çünkü önünüzde tek bir hayat var ![]() Şimdi yuvanıza gidin, birlikteliğinize tanık olacak günlere başlayın ![]() Her gününüz mutlulukla dolsun, ömrünüz mutlulukla uzasın ![]() Bu fikirden hareketle, yeni evlenen çiftlerin ağzından, nikâhlarına şahit olan herkese söyleyebileceklerini/söylemek isteyebileceklerini/söylemek isteyip de söyleyemediklerini dillendirecek evlilik yeminleri oluşturmaya çalıştım ![]() Dikkatinize ve rikkatinize sunuyorum ki, sizin de ekleyeceğiniz/teklif edeceğiniz bir şeyler olsun, siz de bir zamanlar birbirinize nasıl bir söz verdiğinizi hatırlayın I ![]() Ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz ikimiz birbirimizi sevdik ![]() ![]() Biz ikimiz birbirimize eş olduk ![]() Biz ikimiz yolcuyuz ![]() ![]() Yokuşları da, inişleri de beraber yürüyeceğiz ![]() Mutlulukları da, hüzünleri de beraber karşılayacağız ![]() Bizim için iyi yolculuk duası edin ![]() Biz ikimiz yoksuluz ![]() ![]() Başka her şeyi bırakıp aşkımıza razı olduk ![]() ![]() Bizim için bereketli kazanç duası edin ![]() Biz ikimiz öksüz ve yetimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz ikimiz kör ve sağırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz ikimiz evliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() II ![]() Ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz ikimiz birbirimizi sevdik ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbimizin lûtfuyla ısındı kalplerimiz birbirine ![]() ![]() ![]() ![]() Biz biliyoruz ki, Rabbimiz bizi birbirimize örtü eyledi ![]() ![]() ![]() Biz biliyoruz ki, Rabbimiz bizi birbirimize elbise eyledi ![]() ![]() ![]() Kalplerimize aşkı bahşeden Rabbimizi, kalplere düşen aşklar sayısınca tesbih ediyoruz ![]() ![]() III ![]() Ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz ikimiz/Birbirimizi sevdik ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi birbirimize verdiğimiz söze tanık olmanızı isteriz ![]() Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin en yakınıyız ![]() ![]() Sırlarımızı önce birbirimize açacağız ![]() ![]() Bundan böyle;/İkimiz birbirimiz için en iyi kılavuzuz ![]() ![]() Olur da şaşırırsak doğruyu birlikte bulacağız ![]() ![]() Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin yol arkadaşıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin en büyük yardımcısıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan böyle;/İkimiz birbirimizin en yakın dostuyuz ![]() Üzüldüğümüzde birbirimizi teselli edeceğiz ![]() Sevinçlerimizde birbirimize sarılacağız ![]() Mutluluklarımızı birlikte tamamlayacağız ![]() Bundan böyle;/Birbirimizi daha çok seveceğiz ![]() Birbirimizi seçtiğimize daha çok sevineceğiz ![]() ![]() ![]() Bundan böyle;/İkimiz birbirimize emanet olacağız ![]() Senai Demirci
![]() |
|