05-24-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ispanaklı Krep Bohçası
Ispanaklı Krep Bohçası
4 kişilik
Malzeme:
Sosu İçin :
2 çorba kaşığı bitkisel margarin
1,5 çay bardağı un
2 su bardağı süt
50 gr taze kaşar peyniri
Tuz
İç Malzeme için :
1 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr ıspanak
1 adet soğan
100 gr mantar
Tuz
Karabiber
Krep Hamuru için :
1 paket (165 gr) krep unu
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
50 gr bitkisel margarin
Bir tutam tuz
Bir tutam toz şeker

Tarifi
Krep hamuru için krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpın Bir parça margarini teflon tavaya alıp eritin Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökün Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın Krepleri arkalı önlü pişirin Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Her defasında margarini ekleyin İç malzemesi için soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Ispanakları yıkayıp iyice süzdükten sonra ince doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun Ispanakları ekleyin Ispanaklar suyunu çekene kadar kavurun Dilimlenmiş mantarlar, tuz ve karabiberi ilave edin 10 dakika pişirin Beşamel sos için margarini sos tenceresinde eritip unu ilave ederek çırpma teli ile pembeleşene kadar kavurun Sütü azar azar ekleyerek beşamel kıvamına gelinceye kadar karıştırın Ocaktan alıp tuz ve biberle tatlandırın Kreplerin içine hazırladığınız ıspanaklı ve mantarlı karışımı paylaştırıp bohça şeklinde kapatın Üzerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin 200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin Sıcak veya ılık servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|