Bir İhtimalin Ağıdı |
05-13-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bir İhtimalin AğıdıBir İhtimalin Ağıdı Çocuksu, masum bir sevinçle Akşam hava kararana kadar dışarıda kalmayı, Büyüttüğümüz zamanlardı küçük gözlerimizde Birde terli su içmeyi Kızıllığında kaybolurken yeni bir güne ait bütün umutlar, İşten dönen babasını karşılamaktı akşam, Sarışın ,mavi gözlü bir çocuğun kendine güveniydi gelen adam, Bana kalansa, yokluğunda kapı önlerinde, Ve cennette diyordu annem, baban cennette Küçücük aklım almıyordu Bu hazin vuslatın büyüklüğünü Gelirsin sanıyordum Cennet, işe gitmekti, Akşam kapıdan girişini görmekti Cebinden çıkardığın gofretti baba, Sütlü kahveli Ne zaman bir yıldız görsem kapkara gecede, Badal kuruyorum umudun üstüne Sonra bir çığlık kopuyor başını hatırlanadığım uykumda Ve kime küssem haklı çıkıyor Bu yorgun davamda! Ama sakın üzülme, rahatımız iyi Devlet baba sağ olsun, Otobüse,vapura bilet atmıyoruz Metroya,tramvaya jeton yok Turnikeler ışıl ışıl,capcanlı Geçiniz yazıyor Geçiniz babanızdan, Yarınlarınızdan geçiniz Kalakalıyorum öylece;ama inan ağlamıyorum Soruyorum yine de yana yakıla Hangi tren gider, Hangi vapur yüzer babama, VE hangi jetonu atsam Kabul etmeyip iade ederler Seni bana Yerinden kalkıp söylesene baba UMUDUN ADI KAÇ PARA? alıntı