![]() |
Bu Film Burada Bitmez |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bu Film Burada BitmezBaykal’ı tanıyanlar iki uç tavır bekliyorlardı: Kaset hiç yokmuş gibi davranmasını ![]() ![]() ![]() Veya istifa etmesini ![]() ![]() ![]() İkinciyi seçti ![]() Böylece hakkında yapılacak spekülasyonların ve belki de “kasetin kalan bölümü”nün önünü kesti; CHP’nin hedef haline gelmemesi için kendini feda etti; ama bir yanıyla da gerçekten bir “komplo” varsa, sonuç almasını sağladı ![]() Baykal, “Ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa arşivinde herkese ait bir kaset bulunduran ve sızdırmak için doğru zamanı kollayan bu “korku imparatorluğu”nun kaderi, biraz da Baykal’ın vereceği bu ilke mücadelesine bağlı ![]() ![]() ![]() Yine de ben ”Üçüncü bir yol vardı” diye düşünüyorum: Çıkıp samimiyetle işin aslını anlatabilir, gerekirse zarar verdiği, hayal kırıklığına uğrattığı insanlardan özür dileyebilir, ama komploya boyun eğmeyeceğini, mücadeleye devam edeceğini söyleyebilirdi ![]() Çok daha inandırıcı olurdu ![]() * * * Bunun yerine, “vuruşarak çekilme” taktiğinde karar kıldı ![]() Gerçekten çekildi mi? Bence hayır! Konuşma dikkatle deşifre edildiğinde, daha güçlü dönmeye yönelik başka bir hareket planının ipuçları çıkıyor ortaya: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() * * * Bu deşifreden benim okuduğum şu: Baykal, aleyhine gelişen durumu, bir manevrayla lehine çevirmeye çalışıyor ![]() İstifası, iki adım ileri atılabilmek için bir adım gerileme anlamı taşıyor ![]() Kurultayda 81 il başkanı ortak imzayla Baykal’ı yeniden göreve çağırabilir, O da “taban baskısıyla ısrarlara dayanamayıp” genel başkanlığa dönebilir ![]() “Ülkenin bu kritik döneminde partiyi lidersiz bırakamazdım” diyebilir ![]() Ya da partiyi bir süre bir emanetçiye devredip, daha sonra olağanüstü kurultayla dönebilir ![]() Ama tanıdığım Baykal, evde oturmaz; ne yapar eder, bu istifadan istifade eder; bunu bir fırsata dönüştürmeyi dener ![]() İşe yarar mı? İşte orası soru işareti ![]() ![]() ![]() Can Dündar
![]() |
|