04-22-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
çikolata Soslu Tavuk Gögsü
çikolata soslu tavuk gögsü
Malzemeler- 1 lt
süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket damla sakızı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Sosu İçin- 1 paket Çikolata Sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı- Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt
sütü karıştırarak ekleyin İçine damla sakızını da ekleyin Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın
- Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın
Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor
- Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk
mikserle çırpın Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur
- Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın
Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz
- Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın
Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|