Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2010, aile, doğum, tutarları, yardım, ölüm

2010 Aile, Doğum ve Ölüm Yardım Tutarları

Eski 04-19-2010   #1
Şengül Şirin

AİLE YARDIMI

2010 Aile, Doğum ve Ölüm Yardım Tutarları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 202 maddesine göre devlet memurlarına, çalışmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eş ve çocukları için aile yardımı ödeniyor

Yeni yılda, eş için 1500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenen aile yardımı tutarı 86,07 lira, 250 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde dilecek miktar üzerinden ödenen çocuk yardımı tutarı ise 14,35 lira oldu En fazla iki çocuk için ödenen çocuk yardımındaki çocuk sayısı sınırlaması da kaldırıldı 72 ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için ödenecek yardım tutarı ise 28,70 lira

DOĞUM YARDIMI

Devlet memurlarına, dünyaya gelen çocukları için 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenen doğum yardımı da, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren 143,46 liraya yükseldi

ÖLÜM YARDIMI

Yeniden tespit edilen aylık katsayıya göre, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren devlet memurunun memur olmayan eşinin veya çocuğunun ölümü halinde ödenecek ölüm yardımı 545,14 lira, memurun ölümü halinde hak sahiplerine ödenecek ölüm yardımı ise 1090,28 lira oldu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com