Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, insan öyküsü, nerededir

Gerçek "insan öyküsü" Nerededir?

Eski 04-15-2010   #1
GöKKuŞaĞı

Gerçek "insan öyküsü" Nerededir?

Bir arkadaşım var
40'lı yaşlarında bir adam
Evli Bir çocuk sahibi
Mesleğine, işine, tercihlerine, sevinçlerine, acılarına bakacak olursak sıra dışı hiçbir şey yoktu yaşadıklarında
Ancak üç yıldır bambaşka bir yola girdi hayatı
Karısı talihsiz bir hastalığın pençesinde Yatağa, hekimlere, sürekli tıbbi desteğe ve mutlak biçimde arkadaşıma bağımlı bir halde yaşıyor
Geçmişleri silindi gitti sanki! Gelecekleri yok!
Bir tek "bugün" var Daha doğrusu, her nasılsa acısız, sıkıntısız geçmiş birkaç an!
Tam olarak ne anlam taşıdığını ikisinden başka kimsenin bilemediği bakışmalarla birleşen ellerini ve bazı günler kızlarının okul dönüşü annesinin hastalığını unutup yatağa fırlamasını ve yatak örtüsünün altında gizlenen tıbbi malzemenin ortaya saçılmasını saymazsak
Bütün günleri birbirinin tıpatıp aynı

Neden açtım bu bahsi?
Hani geçen gün medyanın başımızdan boca ettiği insan ve başarı öykülerini konu etmiş ve yakınmıştım ya
Aklım hâlâ orada
Al sana insan öyküsü!
Ama malum, medya "hastalığı yenenlerin" öykülerini sever Oysa arkadaşımın karısı çoktan tuş oldu
Arkadaşıma gelince
Medyada konu olması için karısının hastabakıcısı, kızının hem annesi hem babası olması yetmez Aynı zamanda babadan kalma dükkânında müşteri patlaması yaşaması ve hatta yeni kurulan bir dükkân zincirinin sahibi olması gerekiyor
O zaman belki başarılı işadamı ve vefakâr eş olarak manşete çıkardı
Oysa hayat bu, şaka değil!
Çoktan dükkânını kapatmak zorunda kaldı arkadaşım Artık borç harç, bilmediği bir geleceğe doğru ilerliyor Nasıl başarıyor bunu, benim aklım ermiyor ama başarıyor
O artık kendi kaderinin kahramanı

Doğru! Arkadaşımın öyküsünde umut yok, heyecan yok, eğlence yok!
Oysa bal gibi sıra dışı! Gerçekten farklı!
Fakat bu kadar kasvetli bir öyküyü kim okumak ister ki!
İşin bu yanında anlaştık, sayalım Tamam!
Ama söyleyin bana
Hangisi sahici?
"Hırdavatçılar çarşısında dükkânım vardı, günün birinde zamanın başbakanı beni gördü, 'Gel bizim liman inşaatını sen yap' dedi, her şey öyle başladı" diye anlatan ünlü işadamının öyküsü mü?
Yoksa benim arkadaşım gibilerinin öyküleri mi?
Diyeceğim şu
Gerçek "insan öyküsü" arıyorsanız eğer, gerçekten insanı arıyorsanız
Cilalanmış "başarı öyküleri"ni boş verin!
Bakacağınız yer belli!
Hiç kimseyi bulamıyorsanız, aynaya bakın!

Haşmet Babaoğlu

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com