Kıymalı Kesecikler |
03-22-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kıymalı KeseciklerKıymalı Kesecikler 6 kişilik Malzeme: 4 adet yufka yarımsu bardağı süt yarım çay bardağı ayçiçek yağı yarım çay bardağı su 1 adet yumurta İç Malzeme için : 250 gram az yağlı kıyma 1 adet patates 1 adet soğan yeteri kadar tuz,karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tutam maydanoz 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tarifi Yufkaları düz bir zeminde üst üste yerleştirin 15 cm çapında bir kahve fincanı tabağı ölçü alınarak hamur kesici rulet ile yuvarlak şekilde kesin İç malzemesi için bir tavaya ayçiçek yağını alıp ısıtın Tavaya sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, kıyma, rendelenmiş patates, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip pişirin Kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın Süt, ayçiçek yağı, su ve yumurtayı bir kasede çırpın Fiyonklar için alüminyum folyoyu şeritler halinde kesin Yuvarlak şekilde kestiğiniz yufkalardan birini alıp üzerine fırça ile sütlü karışımdan sürün Üzerine ikinci kat yufkayı yerleştirin İki kat yufkanın ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden yerleştirip kese şeklini verin Alüminyum folyodan hazırladığınız kurdele ile bağlayın Kesecikleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine sütlü karışımdan sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişirin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|