![]() |
Tıp Literatürüne Giren Yeni Yöntem |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Tıp Literatürüne Giren Yeni YöntemAkdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ve Plastik ve Cerrahi Anabilim Dalı doktorları, tıp literatürüne yeni bir yöntem soktu
![]() Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ve Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı doktorları, tıp literatürüne yeni bir yöntem soktu ![]() ![]() Van'da yaşayan 36 yaşındaki Kerem Dizman, hepatit B nedeniyle 2 yıl önce karaciğer yetmezliği çekmeye başladı ![]() ![]() ![]() Karaciğer yetmezliği nedeniyle annesini kaybeden 20 yaşındaki Yılmaz Dizman, babası için gönüllü oldu ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DÜNYADA İLK KEZ UYGULANDI Ameliyatın dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini ve hastanın tedavisinin organ nakli servisinde devam ettiğini belirten Gürkan, "Oğlunun karaciğerinin yaklaşık yüzde 65'ini alarak babaya naklettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LİTERATÜRE GİRDİ İlk kez uygulanan yöntemle tıp literatürüne giren Kerem Dizman ise şunları söyledi: "Eşimi aynı hastalıktan 4 yıl önce kaybetmiştim ![]() ![]() ![]() Babasına ciğerinden vererek şifa bulmasına vesile olan Yılmaz Dizman da duygularını, "Doktorlar 'canlıdan nakil yapalım' deyince hiç düşünmeden gönüllü oldum ![]() ![]() ![]()
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|