![]() |
Bu Ülke İçin Hayallerimiz Bitti Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bu Ülke İçin Hayallerimiz Bitti Mi?Umut, umut, deniyor ![]() Umut yetmez! Daha iyi, daha güzel bir ülkenin mimarisini çizen hayalcilerdir ![]() 1968'liler hayalciydi ![]() ![]() ![]() Belki düşünceleri resmi tarihin zincirlerinden kopamamıştı ama hayallerinin ufku çok genişti ![]() 1978'liler de hayalciydi ![]() ![]() ![]() Nobran ve kavgacıydılar ama sapına kadar inançla bağlıydılar hayallerine ![]() İnanmayacaksınız ya, 1988'liler bile hayalciydi ![]() ![]() ![]() Onlar da zengin bir Türkiye'yi; hatta bireysel başarıların lokomotif gibi toplumu demokrasiye çekebileceğini hayal ediyorlardı ![]() Sonra hayaller tavsadı! 1990'lar daha güzel ve daha adil bir Türkiye hayallerinin içimizdeki en küçük kırıntısını bile ezdi geçti ![]() O dönemde siyasetin ütopyalardan, vizyondan, gelecek tasarımlarından kopuk bir rant yağmasına dönüşmesinin kötü etkilerini hâlâ üzerimizden silemiyoruz ![]() O yüzden işte ![]() ![]() ![]() "Demokratik açılım" denince "hani içi" diye söylenilmesi ![]() ![]() ![]() Çünkü statükocular "açılım"ın içini dolduracak hayalciliğimizi kuruttular; asıl açılımı iktidarların değil halkların yapabileceği gerçeğini unutturdular ![]() Artık bu cendereden çıkmamız gerek! Bir ülkenin geleceğine dair hayaller kurmak siyasetin en güzel, en güçlü yanıdır ![]() Ve bazı şeyler vardır ki, hayali, hatta yalanı bile cihan değer ![]() Hani rivayet edilir ![]() Mevlana, Tebriz sokaklarında üstadı Şems'i ararken berduşun teki adresini verivermiş ![]() Mevlana bunun üzerine göz kamaştıran cüppesini çıkartıp berduşun sırtına koymuş ![]() Aman, demişler, ne yapıyorsunuz, yalan söylediği her halinden belli; öyle bir mahalle, öyle bir sokak yok Tebriz'de! Gülmüş Mevlana! "Ben cüppemi onun yalanıyla bana kurdurttuğu hayale verdim, gerçekten Şems'in yerini söyleseydi canımı verirdim!" Şimdi ![]() Aradığımız bir Türkiye geleceği var mı ![]() Ki, hayaline cüppemizi, gerçeğine canımızı verelim! Haşmet Babaoğlu
![]() |
|