Kivili Muhallebi |
02-27-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kivili MuhallebiKivili Muhallebi Malzemeler
Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocağın üzerinden aldıktan sonra içerisine kremayı koyup en az 5 dk el blenderi ile çırpın Muhallebi kaplarına üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde muhallebileri boşaltıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra üzerilerine birer dilim kivi koyup, ayrı bir yerde jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın Kapların üzerinde bıraktığınız boşlukları hazırladığınız jöle ile doldurarak, buzdolabına koyup donması için bekletin Donduktan sonra servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|