Bu Gemi ``Yüreğime`` Gider Usta ! |
|
|
#1 |
|
gülgüzeli
|
Bu Gemi ``Yüreğime`` Gider Usta !Hepsini dinledim ![]() ![]() Hikayeni sevişini uğrunda dönen dünyanı ![]() ![]() hepsini okudum ![]() Ve daha çok sevdim seni ![]() Ve nice mektuplar yazdım Hep ''canım sevgilim'' diye başlayan ''şizofrenim'' diye biten ![]() Gemici satırlarımda oldu ![]() ![]() Avuçlarımla ellerini ıslattığım![]() ![]() Mavi pusudayatan zamansız yağmurlarımız gibi ![]() Unuttun mu ![]() ![]() -Bu gemiyi nerede unuttular usta ![]() ![]() ![]() - Beş dakika daha ''kal''![]() ![]() biraz seveyim sonra ben giderim yemin ederim Elimden kaçıran varmış gibi mi sevmeli ![]() ![]() ''Bir an önce tutun çapanıma tut tutun sevginle! Yoksa kaçırırlar gönül gemini ![]() ![]() '' - Bu gemiyi nereye kaçırdılar usta ![]() ![]() ![]() - ''İyi geliyordun acıyan yaralarıma ![]() ![]() '' Bir de baktım ki acıyan yaram `sen´ oldun ![]() ![]() Hiç kabuk bağlamayan![]() ![]() Hep kan bağlayan ![]() ![]() İzinsizce izini hücrelerime işleyen![]() ![]() Ve hiçbir yolunun dönüşü olmadı ! Yolunda ardımı kıra kıra ilerledim İlk aşkımı devirecek kadar sevdim Sen de biliyordun öyle seviyorum ki ![]() dönüşü olmayan tüm yollarıma inat ! Sabahtan çıkan her yol geceye yol alıyordu ![]() ![]() Kahrolası gece ![]() ![]() Şah kesiliyordu karşımda ukala! Yarama tuz basıyordu vicdansız! Gece gece ve yıldızları ![]() ![]() Kaymaya niyetsiz âmâlı![]() ![]() Sanki sırtlarından asılı ![]() Bir ben miyim kayan![]() Bir ben miyim kendi kendini yakan![]() Bir ben miyim aleviyle aydınlatamayan ![]() Ve sevmeyi öğrenemeyen![]() ![]() ![]() - Bu gemi yâra gider usta ![]() ![]() ![]() - Gece seni yanıma usul usul koyuyordu yâr ![]() Her doyamadığım geceye bir karabasan ![]() ![]() Öyle ağırsın ki aklımda assalar boynumdan bir o kadar rahatlarım inan ![]() Bazen beyaz bir güvercindesin bazen denizde bazen de aynı baktığımız gökyüzünde ![]() ![]() Bense sen neredeysen oradayım; beyaz güvercinde denizde mavideve aldığın her nefeste ![]() ![]() Belki de bundandır kalkıp gitmeye üşengeçliğim ![]() - Bu gemi yüreğime gider usta ![]() ![]() - Kaç yıllık can varsa üzerimde sadece sana yaşatıyorum yâr ![]() ![]() Yâr saatin kaç olmuş alaylı ![]() ![]() Silahım olsa çeksem vursam![]() ![]() Akrep bugünleri ısırsa yelkovan dünlere tutunsa ![]() ![]() Ve dünde tekrar tekrar yaşasak![]() - Bu zamanda bu gemi nereye gider usta ![]() ![]() ![]() - O sabah kalktığımda gözbebeklerim olduğu yerde kayıp düştü ![]() Bir gözümden ben ![]() ![]() Bir gözümden sen![]() ![]() Birileri gitmişti ![]() anladım![]() Anladım ki orucumsun ![]() Senin iftarın yok mu ![]() Sana kavuşmanın bir yolu yok mu ![]() ![]() Seni özlüyorum deli yâr ![]()
|