![]() |
Ceviz Macunu... |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ceviz Macunu... Ceviz Macunu ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 50 adet yeşil ceviz 50 adet badem 50 adet karanfil 1250 gram şeker 2 adet limonun suyu 1/2 su bardağı limon suyu 1/2 kg sönmemiş kireç Hazırlanışı Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun ![]() ![]() Geniş bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun ![]() Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın ![]() ![]() ![]() Sonra cevizleri birkaç su yıkayın ![]() ![]() Üzerini örtecek kadar su ilave edin ![]() ![]() ![]() Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın ![]() ![]() Tekrar tencereye aktarın ![]() ![]() Yeterince yumuşayıp,yumuşamadığını kontrol edin ![]() Cevizleri başka bir tencereye aktarın ![]() 2 adet limonun suyunu ekleyin ![]() Üzerini örtecek kadar suyu ekleyin ![]() ![]() Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun ![]() Cevizleri tekrar başka bir kaba alın ![]() Üzerine şekeri ekleyin ![]() ![]() Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın ![]() Şeker eriyene dek karıştırın ![]() Ateşten alıp ve soğumaya bırakın ![]() Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin ![]() Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın ![]() Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|