![]() |
Vişne Reçeli... |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Vişne Reçeli... Vişne Reçeli ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 ![]() 1 ![]() 2 parçe limon tuzu (aspirin büyüklüğünde) Hazırlanışı Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır ![]() Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir ![]() 10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcam’a alınır ![]() Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır ![]() Aralıklarla karıştırılır ![]() Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır ![]() Notlar Bütün işlemler tahta kaşıkla yapılmalıdır ![]() Temizlendikten sonra ortalama 1 ![]() ![]() ![]() Limon tuzu yerine 4 - 5 damla limon suyu kullanabilirsiniz ![]() Güneşte pişirmeyecekler şeker eriyinceye ve reçel kıvam alıncaya kadar kaynatmalı ![]() Köpüklenirse köpükler tahta kaşıkla alınmalı ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|