![]() |
Kayseri Yağ Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kayseri Yağ MantısıKayseri Yağ Mantısı Malzemeler Hamuru için : 6 bardak un (kepekli ve beyaz unu yarı yarıya karıştırarak kullandık) 20 gr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sızma zeytinyağı (üzerine dökülen sos yeterince yağlı olduğu için koymadık) 1 yumurta tepeleme 1 yemek kaşığı katı yoğurt yeterince su İçi için: 300 gr kadar yağsız çiğ köftelik dana kıyması tatlı kırmızı biber, karabiber , tuz Sos için: 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı iki yemek kaşığı domates salçası veya 5-6 iri domatesin rendesi veya domates + salça karışımı 1,5 çay bardağı su tuz istenirse acı pul biber Yapılışı Önce, içine tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilmiş kıymayı iyice yoğurup bir kenara koyun ![]() Unu hamur teknesine eleyerek ortasını açıp maya , tuz , yumurta, yağ ve yoğurdu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 5 dakika üzerine nemli bez örterek dinlendirin ![]() ![]() Hamuru üçe bölün( 4'e 5'e de bölebilirsiniz, açacağınız yerin büyüklüğüne göre ayarlayın) ![]() ![]() ![]() ![]() Açtığınız hamurdan 5 cm lik kareler kesip , ortalarına fındıktan biraz büyük kıymayı,hafif yayarak koyun ![]() ![]() Hafif yağlanmış tepsiye dizip , önce 50 derecede ılık fırında kabarana kadar bekletin ![]() ![]() ![]() Mantılar fırında pişerken sosunu hazırlayın ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardığınız mantıları büyükçe bir tencereye alıp üzerine sosu dökerek tüm mantılara bulaşmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() Önemli Not:Geneksel yapılışta mantılar yağda kızartılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|