Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nevzine

Nevzine

Eski 02-08-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Nevzine



Nevzine

6 kişilik


Malzeme:
250 gram tereyağ
1,5 su bardağı ceviz içi
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
2-3 çorba kaşığı tahin
Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı bal

Tarifi
Tereyağ'ı eritip karıştırma kabına aktarın İnce çekilmiş ceviz içi, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hazırladığınız hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış yuvarlak bir kalıbın içine elinizle bastırarak yayın Baklava dilimi şeklinde kesin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Şerbeti için tozşekerle suyu sos tenceresinde birkaç taşım kaynatın Limon suyu ve balı ekleyip ocaktan alın, ılınınca fırından çıkarmış olduğunuz sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün Şerbetini çektikten sonra dilimleyin İsteğe göre tahin ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.