Beyaz çikolatalı ve çilekli Pasta |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Beyaz çikolatalı ve çilekli PastaBeyaz çikolatalı ve çilekli pasta Malzemeler: 6 kişilik Keki için: 125 gram tereyağı 4 adet yumurta 2 çay bardağı tozşeker yarım limonun rendelenmiş kabuğu 3 kahve fincanı un beyaz çikolatalı krema için: 3 çay bardağı süt 350 gram beyaz çikolata 1 kg krema üzerine: 250 gram çilek Hazırlanışı: Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşekerin ¾’ünü ekleyin mikserle çırparak kabartın Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp kalan tozşekeri ilave edin ve onları da mikserle çırparak kabartın Kabartılan yumurta aklarının yarısını yumurta sarılı karışıma ilave edin ve spatulayla yavaşta alt üst edin Üzerine limonun rendelenmiş kabuğunu ve unu ekleyip karıştırın![]() Son olarak geriye kalan yumurta akını da karışıma ilave edip yavaşça karıştırın Karışımı kalp şeklindeki bir kaba döküp 175-180 derecede 25-30 dakika pişirin Kremayı hazırlamak için, sütü kaynatıp içine ince doğradığınız beyaz çikolata parçalarını ilave edin Ocaktan alıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın Ayrı bir kapta krem şantiyi kabarana kadar çırpıp çikolatalı karışıma yedirin Keki ikiye bölüp bölüp alt parçalarını servis tabağına koyun Üzerine bir spatula ila hazırladığınız kremadan sürün İri doğranmış çilekleri kremanın üzerine yerleştirin İkinci kat keki üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın![]() Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|