Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kek, kestaneli, ılık

Kestaneli ılık Kek

Eski 02-03-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kestaneli ılık Kek



Kestaneli ılık kek

Malzemeler:
12 kişilik
2 su bardağı tereyağı
15 su bardağı sütlü çikolata
2 su bardağı un
15 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
14 adet kestane şekeri
15 su bardağı bitter çikolata



Hazırlanışı:

Tencerede tereyağını eritin Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün Ilık olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.