Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyaz, gelin, pastası

Beyaz Gelin Pastası

Eski 02-03-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Beyaz Gelin Pastası



Beyaz gelin pastası

Malzemeler: 8 kişilik
8 adet yumurta akı
8 çay bardağı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
20-25 adet çilek
tuz



Hazırlanışı:
Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Bezeleri fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin Krem şanti ve sütü iyice çırpın Pasta tabağına ilk bezeyi yerleştirin Krem şantili karışımı üzerine sürün Çileklerin bir kısmını dizin İkinci bezeyi üzerine yerleştirin Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın En üste çilekleri dizip servis yapın
Aşçının notu: Bezeleri pişirirken, fırın kapağını açmamaya özen gösterin
Kaynak: Sofra


Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.