Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ibadetsiz, müslümanlık

İbadetsiz Müslümanlık

Eski 01-28-2010   #1
bukett
Icon3

İbadetsiz Müslümanlık

"Elhamdülilah Müslüman'ım"diyen çağdaş ve modern bir topluluğun ibadet konusundaki gevşek duruşlarıdırBu duruş günümüz Müslüman Toplumunun bir sorunumudur yoksa Asr-ı Saadet'ten beri böyle bir gevşek duruş olmuşmudur?
Allah(cc)bir ayet-i kerimesinde"Ben insanları ve cinleri,yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım"buyurmaktadırPeki insanlar,özelliklede çağdaş ve modern Müslümanlar bu ayet-i kerimeyi ne kadar dikkate alıyorlar,bu ayette istenilen kulluk görevlerini(ibadetler)ne kadar yerine getiriyorlar
İbadetler genelde yaşlı nüfusun tamah ettiği bir vazife oarak gözükmekteOysa nüfusun çoğunu gençler ve orta yaştakiler oluşturmaktadırİbadetlerde buluğ çağına eren herkesi kapsar
Camii'lerde Cuma harici ibadet eden çağdaş ve modern Müslüman sayısı çok azCuma'ya gelen insanlar beş vakit farz namazı için Camii'leri neden doldurmazlar?Bunun sebebi İslam'ı ve ibadetlerini önemsememelerimidir?
İslam'a göre bir vakit farz namazının zamanında eda edilmemesinin günahı çok fazladırÖyle ise kılınmayan onca farz namazının günahı nasıl olacak?Müslüman Toplumunun çoğusu bu gerçeği bildiği halde neden namazlarını zamanında ifa etmezler
Kısaca ibadetsiz Müslümanlar hesap günü bir şekilde cezadan kurtulacaklarını,Cehennem'e atılmayacaklarını mı düşünmekteler?
alıntı

G€rç€k ßana bîr adım daha yaklş gafl€t ßnd€n ßîr adm daha g€rî at ama uzak dr ßnd€n d€ssas

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com