Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krem, patisiyer

Krem Patisiyer

Eski 01-27-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Krem Patisiyer



Krem Patisiyer



Malzeme:

4 yumurtasarısı
2 yumurtanın tamamı
4 ½ subardağı süt
az un
120gr tereyağ
reçel taneleri(arzuya göre)
gül suyu

Tencereye 4 yumurta sarısı ile 2 bütün yumurta kırıp bir tahta kaşıkla iyice ezip azar azar un serperek ve bir süre karıştırarak ko*yu bir bulamaç yapınız Buna yavaş yavaş süt yedirdikten sonra orta ateşe sürüp kaynayıncaya kadar bir süre karıştırınız 120 gram erimiş tereyağı ile birkaç damla gülsuyu karıştırıp 15 dakika pişmeye bırakınız Muhallebi kıvamını alınca indirerek tabağa boşaltın Sonra vişne veya kuru kayısı vs reçellerden birinin tanelerini üzerine serpiştirerek tatlısını gezdiriniz
Etrafına meyvelerle süsleyerek servis yapınız

Ağzınıza layık

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.