![]() |
Hazret-i Ayşe-i Sıddıyka (r.a.) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Hazret-i Ayşe-i Sıddıyka (r.a.)Hazret-i Ayşe-i Sıddıyka (r ![]() ![]() Müminlerin annesi ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Dininizin yarısını bu Hümeyra'dan alınız" buyurmuşlardır ![]() Nikahı Resulullah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kız da vardır dul kadın da vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Hule Zatı Risaletpenahilerinin gönlünün isteğini öğrendikten sonra Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Resulullah benim söz kardeşimdir ![]() ![]() Hule meseleyi Resulullah'a aktardığında ![]() -Ebu Bekir benim din kardeşimdir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Nikahını Hz ![]() "Ben nikah olacağım zaman çocuklarla oynuyordum ![]() ![]() ![]() Hicret ve Resulullah'ın Evine Gidişleri Resulullah Medineyi Münevvereye vardıktan sonra Zeyd İbni Harise ve kölesi Ebu Rafi'i ile aile efradını getirtmek için görevlendirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Medine havası muhacirlere yaramamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekilde Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İftira Hz ![]() ![]() Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim yol nakliyemi yapmakta olan grup varmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah Medine'ye ayak bastı ve bana bir ağrı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra Resulullah girdi ve "nasıl o?" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra dedi ki: "Ey Aişe! Hal önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O halde ben vallahi biliyordum ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman ki Resulullah açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah'ın Vefatı Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resul-i Ekrem (s ![]() ![]() ![]() ![]() "Hak Teala ile benim aramda bulunan meselede -kadınlar arasında eşitliği gözetmek hususunda- imkanı olduğu nisbette dikkat edip adaletten ayrılmadım ![]() ![]() ![]() Son Kırk Yılı Resulullah'ın vefatından sonra kırk yıla yakın bir müddet daha yaşamış ve pek çok hadis rivayet etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Durum böyle endişe verici bir hâl alınca Ashâb-ı Kiram'ın büyüklerinden bir kısmı (Talha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gidişi asiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu barış haberini ve memnunluğu işiten münafıklar birleşmeye engel olmak için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu vak'ada Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatının son devrelerini müctehid olarak bilhassa kadınlara mahsus hallere dair fıkhî hükümlerde fetvalar vererek geçirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Giyimleri Kırmızı gömlek ve siyah örtü giymekle beraber ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir fistanı vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Elbise hususunda çok titiz idi ![]() ![]() ![]() "Sen bilmiyormusun Cenab-ı Hak Sure-i Nur da ne buyurmuştur?" Sonra kendisine kalın bir başörtüsü verdi ![]() İlmi ve İçtihadları Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Kadınlar camiye gidebilir mi? Resulullah kadınların camiye gelip de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslamda ibadetlere şirk karıştırmaktan men eylemede titiz idi ![]() Kabenin örtüsü kullanabilinir mi? Kabe'nin anahtarcı başısı olan Şeybe İbn-i Osman bir ara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlim elde etmekle kalmamış ![]() ![]() Kaynaklar 1) Kadın Sahabiler ![]() ![]() ![]() 2) Şamil İslam Ansiklopedisi
|