![]() |
Kıymalı Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kıymalı PoğaçaKıymalı Poğaça Malzemeler, 2 Su bardağı ılık su 2 Çay bardağı sıvı yağ 1 Çay bardağı toz şeker 3 Çay kaşığı tuz 1 Paket aktif maya 1 Adet yumurta sarısı Yeterince un Harcı İçin, 250 gr yağsız kıyma 1 Adet kuru soğan Damak zevkine göre tuz ve baharat Hazırlanışı, Yoğurma kabının içersine tüm malzemeyi alın ![]() Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() 2 Saat mayalanmaya bırakın ![]() Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın ![]() Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin ![]() Tuz ve dilediğiniz baharatı katıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın ![]() Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın ![]() İçlerin kıymalı harçla doldurun ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() 185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerlerin kızarıncaya kadar pişirin ![]() Ilık servis yapın ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|