Lahana Çorbası |
01-21-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Lahana ÇorbasıLahana Çorbası Malzeme: 200 gram beyaz lahana 2 adet havuç 2 adet renkli biber 2 çorba kaşığı Ayçiçek Yağı Tuz Karabiber 10 gram çeşni 2 çorba kaşığı Un 5 su bardağı su 4 dilim kepek ekmeği Tarifi: Havuçların kabuklarını kazıyın Renkli biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin Havuç ve biberleri jülyen doğrayın Sebzeleri yıkayıp suyunu süzdürün Beyaz lahanayı ince kıyın Tencerede sıvıyağı ısıtıp sebzeleri kavurun Unu ilave ederek, kokusu gidene dek kavurmaya devam edin 5 bardak su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve çeşni ekleyip tatlandırın Ocaktan alın Çorbayı servis kaselerine paylaştırın İsteğe göre kızarmış kepek ekmeği ile sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|