Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fotoğraf, hikayeleriyle, kareleri

Hikayeleriyle Fotoğraf Kareleri

Eski 01-16-2010   #1
Yar'e

Hikayeleriyle Fotoğraf Kareleri

Tam Yeri!

Fotoğraf: Mark Dilley, Salem, Güney Dakota

Alaska'nın Denali Ulusal Parkı'nda "Yumuşak Sırt" yazılı bir yol levhasına harfiyen uyan iki yavru bozayı Bu görüntüyü arabasının içinden korkusuzca çeken fotoğrafçı Mark Dilley'nin gözüne yıllar önce de sırtını aynı levhaya sürterek kaşıyan bir ayı ilişmiş "Bu çekim için bir fırsat daha bulacağımı hiç sanmıyordum," diyor

Başka Bir Gün, Başka Bir Avrupa

Fotoğraf: Luis Zilhão, Figueira da Foz, Portekiz Luis Zilhão bu işten dönüş sahnesini Portekiz'in Vilarinho Seco köyünde yakalamış "Tarlada geçirilen bir günün ardından herkes evinin yolunu tuttuğunda, hayvanları önüne katan ve akşam yemeğinin eski kazanlarda pişirileceği ocak için sebze ya da odun taşıyan insanları görüyorsunuz"

Kaktüs Üstündeki Kedi

Fotoğraf: Terry Stevens, Scottsdale, Arizona, ABD Terry Stevens bu vaşağı sırık ucuna takılmış bir gırgır ağıyla 10 metrelik bir saguaro kaktüsünün üstünden indirmeden önce, böyle bir enstantane fotoğrafını çekmiş ve hayvancağızı incitmeksizin ağdan çıkarıp çevredeki çöle salmış Kedileri kaktüslerden çekip almakla uğraşmadığı zamanlarda pilotluk yapan 58 yaşındaki fotoğrafçımız, "Yörede bir dağ aslanının dolaştığına dair haberler vardı," diyor "Vaşağı kovalayıp oraya çıkmak zorunda bırakan şey o aslan olabilir"

Balık Uçuşu

Fotoğraf: Irina Lynch, Londra, İngiltere Irina Lynch havada uçan bu zarganayı görüntülediğinden habersizmiş Dominik Cumhuriyeti'nde tatil yaparken, öylesine bir deniz fotoğrafı çektiğini sanıyormuş "Güneş öylesine göz kamaştırıcıydı ki balığı görmedim bile Sadece bir su şapırtısı duydum," diyor "Tatilden dönüp fotoğraflara bakınca balığın farkına vardım" Londra'da bir matbaada çalışan 27 yaşındaki Lynch, "On iki yaşımdan beri amatör fotoğrafçıyım," diyor "Babamın Zenit marka makinesiyle fotoğraf çekerdim ve filmleri banyo ederken ortalığı korkunç biçimde dağıtırdım"

Bir İçim Su

Fotoğraf: Bryan Johnson, Tucson, Arizona, ABDBryan Johnson yüzme havuzundan su içen eşekarısının bu kusursuz karesini elde etmeye yönelik uzun süreli ve tehlikeli çabalarını anlatırken, "Karım pahalı dijital kameramızı suya düşürmemden korkuyordu, " diyor Tucson'daki (Arizona) evinin yakınındaki bir yuvadan gelen bazı eşekarıları susuzluklarını gidermeye çalışırken, Johnson da saniyelerle ölçülecek bir sahneyi yakalamak üzere, bel hizasına gelen havuzun içinde hantal adımlarla dolaşıp durmuş -ta ki sonunda istediği şeyi çekinceye kadar

Fotoğraf: Salih Güler, Bolu

Salih Güler, Şubat 2007de İstanbul Ankara yolunda, Bolu Dağı tünelini geçtikten sonra birdenbire karlarla kaplı bir köyün büyüleyici görüntüsüyle karşılaştı Ve Dağların gökyüzünde asılı gibi durduğu bu düşsel görüntüyü dondurmak üzere zaman yitirmeden deklanşöre bastı Özel sektörde yönetici olarak çalışan ve fotoğraf çekmeye 2002 yılında başlayan Güler, Günümüz yaşamının görüntü kirliliğini mümkün olduğunca soyutlayıp sadece öznel gerçekliğim ile bütünleştirmek, hayatın güzelliğini az leke, çok anlatımla aktarmak istiyorum? diyor

Fotoğraf: Ümit Doğan, Oğuzeli (Gaziantep)

İki yıldır fotoğraf çeken Ümit Doğan, Oğuzelideki ağaç depolama sahasında dolaşırken herkesin farklı yorum getireceği bir fotoğraf çekmeyi planlıyordu Kabuğu orakla soyulan kavak ağacı tomruklarının dikey şekilde istiflendiği yerde deklanşöre bastığında çıkan sonuç istediği gibiydi Bir arkadaşım Sıkışıp kalmış, umuda bakan çıplak insan sürüsü? dedi Bir başkası ise Hapishane duvarı ve sanırım aşmak mümkün değil? yorumunu getirdi Amacıma ulaşmıştım

Fotoğraf: İsmail Büyükay Tanrı Dağları,

KazakistanEğitimci İsmail Büyükay, Tanrı Dağı eteklerinde görüntülediği o anı, "Bir baba, oğluna atalarından kalma bir gelenek olan kartalla avlanmayı öğretiyordu Fotoğraf karesinde olmayan oğlu ise babasından alacağı eğitimi sabırsızlıkla bekliyordu" diye anlatıyor Büyükay, gün doğumunda bu kareyi yakalamak için geceden yola çıkıp, 180 kilometre yol almış 1996'dan bu yana Kazakistan'da yaşayan Büyükay, yedi yıldır fotoğraf çekiyor ve çektiği görüntülerle Orta Asya kültürünü tanıtmak istiyor

İmam Gazâli (ra)
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Hikayeleriyle Fotoğraf Kareleri

Eski 01-16-2010   #2
Gözyaşı

Cevap : Hikayeleriyle Fotoğraf Kareleri

Çok güzel kareler teşekkürler yare

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com