Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
binti, hazreti, sûde, zema

Hazret-i Sûde Bint-i Zem'a (r.a)

Eski 01-16-2010   #1
b@ron

Hazret-i Sûde Bint-i Zem'a (r.a)

Hazret-i Sûde Bint-i Zem'a (ra)

Müminlerin annesi

İlk evliliği
Kendi amcazadesi Kekran Ibn-i amr ile evlenmişti Sekran Habeşistan'dan Mekke'ye geldiği zaman HzSude de onun yanında idi Her ikisininde İslama intisabları aynı zamanda olmuştu

HzSude HzHatice'den sonra Resulullah'ın evlendiği ilk hatun idi Bu sıralar HzHatice'nin vefatı nedeniyle Peygamberimiz pek üzgün idiler yalnızlık çekmekteydiler HzOsman Ibn-i Mazun'un hanımı HzHule kendilerine:

-Ya Resulullah yeniden evlenmezmisiniz? diye sorar Resulullah bu sorusunu nazari itibare alınca durum HzSude'ye iletildi o da memnuniyetle kabul ederek

- Fakat usulü gereğince birde babama sorayım dedi

Kısa zamanda bütün hazırlıklar tamamlandı 400 dirhem mukabilinde Zatı Risaletpenahileriyle nikahlandı

HzÖmer Ibn-i Hattab ra bir kese içinde HzSude'ye para göndermişti Hz Sude:

- Bu da ne? buyurdular

- Paradır

- Hurma gibi keseye mi girdi para? dedi ve hepsini hemen orada ihtiyaç sahiplerine dağıttı

HzAyşe ra buyuruyor:

- Ben hiç kıskanması olmayan kadın görmedim yalnız HzSude de kıskançlıktan eser yoktu Sude kadar da hiç bir kadını kendime bu kadar yakın hissetmedim Zannederimki onunla benim ruhumuz iki ayrı vucudda bulunan bir tek ruh gibidir

HzSude çabuk kızardı Bazen en ufak şeye bile kızar gücenirdi Fakat aynı zamanda latifeden de hoşlanırdı Çok kere Resulullahı güldürecek sözler söylerdi Bir ara Zatı Risaletpenahilerine:

- Dün akşam ben sizin arkanızda namaz kılıyordum Siz ruku'da o kadar geciktiniz ki ben burnumdan kan geliyor zannettim bunun için de kan dökülmesin diye burnumu tutmak zorunda kaldım

Bunu duyan Zatı Saadetleri gülümsediler

[b]

HzSude HzÖmer ra'ın hilafetinin son yıllarına doğru vefat eder

Bir gün Resulullah huzurunda mubarek zevceleri sorar:

- Ya Resulullah bizden hangimiz en evvel size kavuşur dersiniz?

Resulullah buyururlar:

- Hanginizin eli en büyük ise

Bunun için Resulullah'ın vefatından sonra hatunlar ellerini ölçer HzSude'nin eli hepsinden büyük çıkar Fakat aralarında ilk önce HzZeynep vefat edince mesele anlaşılır Eli büyükden maksat çok sadaka ve hayrat veren eli açık olan demekmiş Aralarında bu vasfı en çok taşıyan HzZeynep idi

1) Kadın Sahabiler Mevlana Niyaz Tercüme: Prof Ali Genceli Toker Yayınları

2) Sahihi Buhari

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com