Albert Camus'tan Söylemler |
|
|
#1 |
|
Yar'e
|
Albert Camus'tan Söylemler_ben umutsuzluğu ve bu dertli dünyayı kabul etmeyerek, insanların birleşmesini ve kötü yazgılarına karşı savaşmalarını istiyordum ![]() _bir insanı sevmek onunla birlikte yaşlanmaya razı olmaktır ![]() _çağdaş siyasi tolum, insanları mutsuzluğa düşürme makinasıdır ![]() _politika için yaratılmadım çünkü hasmın ölümünü istemekten ya da kabul etmekten acizim![]() _resmi tarih oldum olası büyük katillerin tarihidir Kabil, Habil'i bugün öldürmüş değil; ama bugün Kabil, Habil'i akıl uğruna öldürüyor ve onur madalyası istiyor![]() _adalet olmadan düzen olmaz ![]() _dünyada her kötülük, hemen her zaman cehaletten gelir ![]() _hiç bir şey büyüklük kadar sade değildir; çünkü sade olmak, biraz da büyük olmaktır ![]() _kelimeler torba gibidir, içine konan şeyin şeklini alır ![]() _kışın en soğuk zamanında, ben nihayet içimde yenemediğim bir yaz olduğunu öğrendim ![]() _önümden gitme, seni izleyemeyebilirim; arkamdan da gelme, sana yol gösteremeyebilirim; yanımda yürü ve yalnızca dostum kal ![]() _bu dünyada en büyük suç, insanların taşıdıklarından kaçmak değil de nedir? _dostlarım, şimdi ben size büyük bir şey söyleyeceğim; sakın kıyametin kopmasını beklemeyin, o her gün kopmaktadır ![]() _haklı olma ihtiyacı sıradan insanlara özgüdür ![]() _hatırlamak için yavaşlar, unutmak için hızlanırız ![]() _her şeye katlanabilirim, yeter ki içimdeki o yoğun ve coşkun yalımı duyayım ![]() _inancın yere düşerse, silahın da yere düşer ![]() _insan söyledikleriyle değil, söylemedikleriyle insanlaşır ![]() _insan tümüyle suçlu değildir, çünkü tarihi o başlatmadı; ama tümüyle suçsuz da değildir, çünkü tarihi sürdürdü ![]() _insanlara boyun eğdirmek isteyenin kulağı sağırdır ![]() _insanı savunuyorum, çünkü düştüğünü gördüm ![]() ve son olarak;
_hayat bir şey değildir; itina ile yaşayınız ![]() (Albert Camus)
~ Seven, sevdiğinin sözünü, başkalarının sözüne tercih eder ~ Seven, sevdiğinin sohbetini, başkalarının sohbetine tercih eder ~ Seven, sevdiğini memnun etmeyi, başkalarını memnun etmeye tercih eder İmam Gazâli (r
a ) |
|
Cevap : Albert Camus'tan Söylemler |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Albert Camus'tan Söylemlerinsan söyledikleriyle değil, söylemedikleriyle insanlaşır ![]()
|
|