![]() |
Cemile Binti Sâbit (r.a) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Cemile Binti Sâbit (r.a)Cemile Binti Sâbit (r
![]() [/b] Ümmü Âsım Cemîle binti Sâbit el-Ensariyye radıyallahu anhâ hicretten hemen sonra Medine’de Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem efendimize biat eden ilk on hanım sahâbîden biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun müslüman olmadan önceki adı Âsiye idi ![]() ![]() ![]() ![]() Onun adının değişmesi konusunda bir başka rivayet daha vardır ![]() ![]() O hicretin yedinci yılında Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “- Ey Ebu Hafs! Adım hoşuma gitmiyor ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() “- Senin adın Cemîle olsun ![]() ![]() Âsiye hanım kızgın bir vaziyette biraz da sitemle: “- Bir câriye isminden başka koyacak ad bulamadın mı?” dedi ![]() O dönemde Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “- Ya Rasûlallah! Adım hoşuma gitmiyor ![]() ![]() Efendimiz de ona: “- Sen Cemîle’sin ![]() ![]() “- Ya Rasûlallah! Bana bir câriye ismini mi koyuyorsun? Ömer de aynı adı koydu ![]() ![]() Efendimiz tebessüm ederek: “- Bilmiyor musun ![]() ![]() ![]() Fahr-i Kâinat (s ![]() ![]() ![]() Cemîle binti Sâbit radıyallahu anhâ’nın Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âsım gençlik ve delikanlılık çağı gelince babası Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âsım İbni Ömer uzun boylu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemîle binti Sâbit (r ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu maksatla dolaşırken bir gece yarısı evin birinden bir ses duyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “- Anneceğim! Halife’nin süte su katmama emrini duymadın mı? Nasıl hile yapabiliriz? Kötü bir iş bu ![]() ![]() “- Kızım! Bizim burada süte su koyduğumuzu halife nereden görecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “- Anneciğim! Bu yapılanı bu saatte halife Ömer görmüyorsa da ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mesud evlilikten bir kız çocukları dünyaya gelir ![]() ![]() Cemîle binti Sâbit (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbımız şefaatlerine mazhar buyursun ![]() ![]() Mustafa Eriş Altınoluk Dergisi
|