![]() |
Helen |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() HelenHelen, Menelaosun karısı ![]() ![]() ![]() dövüşmeleri ihtimaline karşı bütün adayların birlik yemini etmesini şart koydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kovuldu,Rodosa sığınmak zorunda kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Truvalı Helen |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Truvalı HelenTruvalı Helen Yunan efsanesine göre Helen Eski Yunan'ın en güzel kadınıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Helen |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : HelenTruvalı Helen ![]() Helen'e olan kızgınlığıma sonra değineyim, şimdi armuda döneyim ![]() "Fransız mutfağının atası, aşçıların aşçısı Auguste Escoffier, Offenbach'ın "Truvalı Helen" opereti şerefine yepyeni bir tatlı yaratmak ister ![]() ![]() ![]() Ben aslında, armutla ya da, armudun tatlısıyla ya da tarihçesiyle ya da Helen'in güzelliğiyle ilgilenmiyorum ![]() ![]() ![]() Nedense kitaplar Helen'in sahte aşkından bahsetmezler ![]() ![]() ![]() ![]() "AŞK İÇİN ÖLMELİ AŞK O ZAMAN AŞK" Helen! Ne kadar Troia Kralı Priamos Helene'ya "Gel bakalım kızım,karşıma otur şöyle, ilk kocan, akrabalarını, dostlarını gör; senin bir suçun yok bence, bütün bu olanlardan tanrılar sorumludur sadece; onlardır Danaoslarla bu zalim savaşı başıma saranlar ![]() ![]() 10 yıl süren savaş ![]() ![]() ![]() Hektor'un, Akhilleus'un, Paris'in, Priamos'un ölümüne sebep olan, Troia'yı yıkan bu savaşta, Helen'in, uğruna kocasını, ülkesini terkettiği Paris'in ölümünden sonra, (eğer aşksa) kendisini öldürmesi gerekmez miydi? Menelaos, sekiz yıl süren maceralı deniz yolculuğundan sonra, yurdu Sparta'ya kavuşur ve orada Helen ile mutlu bir yaşam sürer ve ölümünde cennete gider ![]() Kabusların var mıydı Helen ? Rahat uyuyabiliyor muydun ? Aşkın Paris'e hiç acımadın mı? Ya Hektor'a? ![]() ![]() Troia'ya ? ![]() ![]() Senin verilmemiş hesabın var bu toprakların halkına ![]() ![]() ![]() Onlar seni ne kadar bağırlarına bassa da, ben seni affedemiyorum ![]()
![]() |
|