![]() |
Tarihe Mal Olmuş Tarihi Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Tarihe Mal Olmuş Tarihi Sözler![]() Tarihe yön veren devlet adamlarının, komutanların ya da meşhur filozofların inci taneleri gibi dizilmiş özlü sözleri, hemen herkesin ilgisini çeker ![]() ![]() ![]() Tarihe Mal Olmuş Popüler Sözler’ (Nesil Yayınları) adlı kitabıyla, meşhur sözleri ve bu sözlerin sarf ediliş amaçlarını bir arada topladı sarf etmiştir![]() ![]() Sen de mi Brütüs?’: Roma İmparatoru Sezar’ın ölümü, kalabalık bir grubun kendisine saldırması sonucu gerçekleşmiştir ![]() ![]() ‘Geldim, gördüm, yendim’: Roma İmparatoru Sezar’a ait bu söz, Pontus asıllı Basforos Kralı II ![]() ![]() ![]() ‘‘Selam verdim, rüşvet değildir deyü almadılar’ 16 asırda yaşayan Fuzuli’nin ‘Şikâyetname’sinde geçen bu söz, toplumdaki çarpıklığı, adalet ve hukuk sisteminin gidişatını anlatması bakımından önemlidir ![]() ‘İşte Paşam, İstanbul’ 1949- 957 tarihleri arasında İstanbul valiliği ve belediye başkanlığı yapan Ord ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaratılanı hoş gör Yaradan’dan ötürü’ Yunus Emre’nin insanlık sevgisi ![]() ![]() ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ Kanuni Sultan Süleyman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ 60’lı yılların sonunda Adalet Partisi’nin Ankara il kongresinde bir delege sürekli yapılan gösteri yürüyüşlerinden şikâyetçidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|