|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alinin, hüseyinin, kerbela, oğlu, olayıhz, öldürülmesi |
![]() |
Kerbela Olayı-Hz. Ali'Nin Oğlu Hz. Hüseyin'İn öldürülmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kerbela Olayı-Hz. Ali'Nin Oğlu Hz. Hüseyin'İn öldürülmesiKerbela Olayı-Hz ![]() ![]() (680), Emeviler'e karşı halifelik savında bulunan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Muaviye'nin 661'de halifeliğini ilan etmesine karşı çıkan Hz ![]() halifeliği Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanlar arasında büyük yankılar yaratan bu olaydan sonra ayrılıklar daha da derinleşti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Kerbela |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() KerbelaKerbela Hüseyin, onlara soruyordu? — Ben kimim? Cevap veriyorlardı: — Muhammed Peygamberin kızı Fâtıma’nın oğlusun? Soruyordu; — Şeraitte bir değişiklik mi yaptım, birinizi mi öldürdüm, bir sünneti mi değiştirdim? Hayır diyorlardı ![]() ![]() ![]() Gene hayır diyorlardı, ya Yezîd’e biat edersin yahut seni, hem de babana düşmanlığımız yüzünden öldürürüz ![]() Huseyn, Yezîz’in saltanatından itibaren iki şeyden birini yapabilirdi; Zilletle yaşamak, izzetle ölmek ![]() Huseyn, ikincisini üstün buldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, bir beylik davası değildi; bu bir aldanış değildi; bu, bir körü körüne tehlikeye atılış değildi ![]() ![]() Huseyn, biliyordu ki oyuz iki bin kişilik bir orduya yüz kişiyle karşı durulmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Zulme karşı durmazsa biliyordu ki gerçek bildiği yok olacak, kutlu saydığından eser kalmayacak, yüceltmek istediği alçalıp ezilecek, adı bile anılmayacak ![]() ![]() Böylece Huseyn, yalnız inanç şehidi olmadı, şeref, izzeti nefs ve insanlık şehidi de oldu ![]() ![]() ![]() Abdülbaki Gölpınarlı,Gülzâr-ı Haseneyn Kerbelâ Vakası kitabından alıntılanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|