Yüzük Kurabiye |
12-26-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yüzük KurabiyeMALZEMELER: • 4 su bardağı un • 1 adet yumurta • 1 paket vanilya • 300 gram (20 çorba kaşığı) margarin • 1 su bardağı pudraşekeri • Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu Üzeri için: • Hindistancevizi, antepfıstığı Kreması için: • 1 su bardağı süt • 1 adet yumurta • Yanm su bardağı un • Yanm su bardağı tozşeker • Dört buçuk çorba kaşığı margarin • Yanm çay kaşığı vanilya YAPILIŞi: MARGARİN ve pudraşekerini iyice yoğurun Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurmaya devam edin Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın Çay bardağı ya da kalıp ile hamurdan yuvarlaklar kesin 1 Bunların yarısının da ortasını yüksük ya da küçük bir yuvarlakla çıkarın Yağlanmış tepsiye dizip, 180 derece fırında, beyaz kalacak şekilde pişirin Kremayı hazırlamak için süt, yumurta, un ve tozşekeri çırparak ocağa alın Muhallebi kıvamı alana dek pişirin Ilınınca margarin ve vanilyayı ilave edip çırpın Fırından aldığınız kurabiyelerin deliksiz olanlarına kremayı sürün 2 Delikli kurabiyeleri üzerine kapatın Ortasına antepfıstığı koyup, yanlarını hindistancevizine bulayarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|